سینی کابل

سینی کابل (cable tray) یکی از ساده‌ترین و در واقع پرکاربردترین ابزارها و فناوری‌هایی است که امروزه در تاسیسات الکتریکی کاربرد دارد. از این ابزار برای زیباتر نشان دادن و تمیزتر نصب کردن کابل‌های برق استفاده می‌شود. همچنین از این ابزار برای نصب لامپ‌های مهتابی نیز استفاده می‌شود و در زیر انواع مهتابی‌ها قرار می‌گیرد. این ابزار در دو مدل پی وی سی یا فلزی گالوانیزه در بازار به فروش می‌رسد.

سینی کابل

خرید سینی کابل

برای خرید سینی کابل مناسب باید تحقیق کرد تا علاوه بر شناخت خصوصیات و انواع مختلف سینی کابل‌ها، با بهترین برندهای تولیدی نیز آشنا گشته تا بتوان  خریدی ایده‌آل انجام داد. سینی کابل‌ها بر اساس نوع و روش آبکاری‌شان ازلحاظ قیمت متفاوت هستند و نسبت به کیفیت ساخت سینی کابل‌ها قیمت‌هایی متغیر دارند که با روش‌های که در ادامه گفته خواهد شد می‌توانید کالای متناسب با شرایط خود را تهیه کنید.

فروشگاه سینی آزمون عرضه کننده انواع سینی کابل در ابعاد و اندازه‌های مختلف در لاله‌زار تهران است. سینی آزمون انواع سینی  کابل با ضخامت‌های 0.5، 0.7 ،1، 0.9، 1.25 ،1.5 و 2 و ضخامت‌های مدنظر مشتری را به فروش می‌رساند. برای خرید و سفارش محصولات می‌توانید به فروشگاه مراجعه فرمایید یا با فروشگاه تماس حاصل فرمایید.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 02133992103 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

پرفروش‌ترین محصولات فروشگاه سینی آزمون

ریل سینی

نردبان کابل

سبد کابل

لوله فلکسی‌بل

سینی‌کابل ضخامت ورق0.5

سینی‌کابل ضخامت ورق 0.7

سینی‌کابل ضخامت ورق1

سینی‌کابل ضخامت ورق0.9

سینی‌کابل ضخامت ورق1.25

سینی‌کابل ضخامت ورق1.5

سینی‌کابل ضخامت ورق2

مزایای سینی کابل چیست ؟

یکی از مزایای بزرگ استفاده از سینی‌کابل این است که هزینه آن بسیار کمتر از سایر روش‌های محافظت از سیم‌کشی در کف تولید است.
تعمیر و نگهداری: کابل‌ها برای بررسی تعمیرات فوراً قابل مشاهده هستند، تغییر کابل‌ها آسان است زیرا کابل‌ها می‌توانند در هر نقطه از سیستم به سینی وارد یا خارج شوند.
ایمنی: نظافت منزل منظم برای ایمنی مهم است، زیرا سینی‌های کابل اغلب در مکان‌های صعب العبور نصب می‌شوند.

نحوه انتخاب سینی کابل مناسب

یکی از مهم‌ترین گزینه‌ها برای خرید سینی کابل، انتخاب صحیح و متناسب آن است. در واقع باید به‌گونه‌ای سینی کابل را انتخاب کنید که بتواند به‌عنوان یک سیستم محافظتی از سیم و کابل عمل کند؛ چنین دستگاه‌هایی به خاطر نوع برش و پانچ‌شان حرارت را از دست می‌دهند و همچنین شرایطی ایجاد می‌کنند که در صورت نیاز بتوان به‌راحتی به کابل‌ها و سیم‌ها دست یافت که این‌یک مزیت منحصر به‌ فرد است که در لوله‌های فولادی این مزیت وجود ندارد. در ادامه نیز به روش‌هایی برای انتخاب صحیح سینی کابل مناسب اشاره می‌گردد:

۱)  طراحی و انتخاب سینی کابل بر اساس نوع و تعداد سیم و کابل‌ها: پیشنهاد می‌شود به‌منظور جلوگیری از نویز و اثرات منفی احتمالی بر یکدیگر از دیوارهای جداکننده استفاده کنید.

۲)  توجه به جنس محیط جهت محل اتصال سینی کابل: قبل از خریدار یک سینی کابل باید توجه داشت که داخل ساختمان است یا در خارج ساختمان، زیرا به نسبت رطوبت در هوا باید توجه کرد که سینی کابلی با روکشی مناسب انتخاب گردد.

۳)  مقدار مقاومت نسبت به خوردگی سینی کابل توسط مواد شیمیایی

۴)  میزان وزن کابل قراردادِ شده در سینی کابل

۵)  توجه داشتن و محاسبه میزان شعاع خم‌شدگی کابل‌ها در داخل سینی کابل

۶)  در نظر گرفتن فضای کابل در سینی کابل در مسیر سینی‌کشی

۷)  آسان شدن نصب انواع سینی‌های کابل در زمینه صنعت و ساختمانی

۸)  توجه به اینکه که چه تعداد شاخه سینی می‌توان اضافه کرد.

۹)  میزان گرمای تولیدشده توسط کابل‌ها

4 معیار انتخاب سینی کابل

سینی کابل آزمون

معایب استفاده از سینی کابل

سیستم سینی‌ کابل جامد یک ضرر دارد؛ به این صورت که رطوبت در سینی‌های کابل جمع می‌شوند.

سینی کابل رنگی

در مقایسه با سینی های کابل متداول، مزایای آن:

کاربرد سینی کابل

کاربرد سینی کابل چیست؟

سینی کابل، محافظی برای کابل‌های برق است که علاوه بر حفاظت در انتقال و هدایت برق، در زیبایی نیز نقشی موثر ایفا می‌کند و در شبکه‌های الکتریکی در سقف یا دیوار کاربرد بسیاری دارد. با توجه به مزایا و ویژگی‌هایی که در مورد این نوع سینی‌ها گفته شد کاربردهای سینی‌کابل‌ها بسیار متنوع می‌باشد. یکی از کاربردهای سینی‌کابل را می‌توان به توزیع برق قدرت و سیستم کنترل و ارتباطات اشاره نمود. از آنجایی که این ابزار می‌تواند مجموعه‌ای از کابل‌ها را به صورت منظم و تحت محافظت خود قرار دهد لذا در مکان‌های مختلف اعم از ساختمان‌های مسکونی، شرکت‌ها، کارخانجات، تولیدی‌ها و به صورت کلی در مکان‌هایی که دارای تعداد زیادی وسیله‌های برقی و راه‌های ارتباطی هستند، استفاده نمود و لذا این بهره‌وری بسیار مناسب و به‌صرفه خواهد بود. از دیگر کاربردهای این ابزار تعمیر و تعویض راحت و بی‌خطر بخشی از سیم‌کشی‌های مکان‌های مد نظر می‌باشد. این ابزار می‌تواند کابل‌ها و سیم‌ها را به صورتی امن و منظم در مکان‌های مدنظر نگهداری کند.

سینی کابل‌ها ویژگی و کاربردهای متفاوتی دارند مانند:

💠 تنوع زیاد در قطعات و اتصال‌دهنده‌ها برای هر نوع شکلی

💠 قابلیت آتش نگرفتن قطعات و سینی کابل‌ها

💠 تولید و ارائه بر اساس استانداردهای جهانی و SI

💠 سینی کابل‌ها و اتصالاتی وجود دارند از جنس فولاد گالوانیزه و استیل برای جلوگیری از خورده شدن توسط بخارات شیمیایی و اسیدی

💠 سینی کابل‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که باعث پاره شدن کابل‌ها نشوند.

💠 استحکام زیاد در برابر ضربه‌ها

💠 طراحی متناسب با آب‌وهوای مرطوب

💠 مدت عمر طولانی

💠 تنوع بالا در سایز سینی کابل‌ها و اتصالات

💠 آسیب ندیدن در هنگام تحمل وزن‌های بالا

انواع سینی کابل

به دلیل کاربردهای متنوعی که این ابزار دارد انواع مختلفی از این ابزار در ابعاد مختلفی در بازار موجود می‌باشد. انواع سینی‌کابل را می‌توان به سینی کابل گالوانیزه فابریک، کابل رنگی پودری استاتیک، کابل آبکاری گرم، کابل استیل و کابل پلاستیک و کابل پی وی سی اشاره کرد. سینی‌کابل گالوانیزه خود دارای دو مدل گالوانیزه سرد و گالوانیزه گرم می‌باشد. برای تولید گالوانیزه سرد، ورق گالوانیزه فابریک را بعد از سوراخ کاری و برش کاری خم می‌کنند و سپس استفاده می‌کنند. گالوانیزه گرم نیز را با استفاده از ورق سیاه می‌سازند به این صورت که پس از سوراخ کاری و برش کاری و خم کردن ورق سیاه آن را در داخل اسید، اسیدشویی می‌کنند. سپس برای اینکه برای مصرف آماده شود، عملیات گالوانیزه کردن را بر روی آن انجام می‌دهند. سینی‌های کابل انواع متفاوتی دارند که بر اساس کاربرد ویژگی‌هایشان دسته‌بندی می‌شوند:

🔴 سینی کابل نوع نردبانی

🔴  سینی کابل ساده (غیر مشبک)

🔴 سینی کابل مشبک (پانچ شده یا شیاردار)

🔴 سینی کابل کانالی

🔴 سینی کابل توری (سبدی)

🔴 سینی کابل تک‌ریلی

🔴 سینی کابل رنگی پودری استاتیک

🔴 سینی کابل ستون فقراتی

🔴 سینی کابل بست

سینی کابل توری (مش)

سینی‌کابل مش توری که سینی‌کابل سبد نیز نامیده می‌شود، نوعی سینی‌کابل ساخته شده از سیم‌های فولادی ضد زنگ است که با جوش دادن سیم‌ها به یکدیگر، مش مشبک مانند تشکیل می‌شود. سینی‌کابل مش سیم یک راه حل سریع برای پشتیبانی از تعداد زیادی از کابل‌ها در مراکز داده، اتاق تجهیزات شبکه و مکان‌هایی است که ماشین‌ آلات پیچیده‌ای وجود دارد. سینی‌کابل مش سیم برای پشتیبانی از کابل‌های داده، کابل‌های شبکه، کابل‌های مخابراتی هم در محیط داخلی و هم در محیط خارجی استفاده می‌شوند. سینی کابل‌های توری اغلب برای فیبرهای نوری و کابل‌های مخابراتی استفاده می‌شوند که آنان بیشتر برای ولتاژهای پایین کاربرد دارند و انعطاف‌پذیر نیز هستند. سینی کابل توری تشکیل‌شده از یک شبکه سیم فولادی باروکش روی است.

امکانات سینی کابل توری

1. سینی‌ کابل مش سیم دارای مقاومت بالایی برای پشتیبانی از مقادیر زیادی از کابل‌های شبکه هستند.

2. مقاومت در برابر خوردگی 

3. طراحی باز باعث حرکت کابل‌ها، تهویه نرم و کاهش جمع آوری آوار، گرد و غبار می‌شود.

4. بسته به کاربردهای مختلف اندازه‌های مختلفی از سینی کابل توری موجود است.

5. بدون لبه‌های تیز و جلوگیری از صدمه دیدن و آسیب رساندن به کابل‌ها.

6. نصب آسان و سریع با لوازم جانبی.

مشخصات سینی کابل توری

◀️ نوع جنس: سیم فولاد ضدزنگ ۳۰۴/۳۱۶، سیم فولاد کربن.

◀️ قطر سیم: ۴.۰ میلی‌متر – ۶.۰ میلی‌متر

◀️ اندازه سوراخ: ۵۰ میلی‌متر × ۵۰ میلی‌متر، ۵۰ میلی‌متر × ۱۰۰ میلی‌متر

◀️ طول: ۲۵۰ میلی‌متر – ۳۰۰۰ میلی‌متر

◀️ عرض: ۵۰ میلی‌متر – ۶۰۰ میلی‌متر

◀️ قد: ۳۰ میلی متر – ۲۰۰ میلی‌متر

◀️ ظرفیت بارگیری: ۵۰ – ۱۰۰۰ کیلوگرم.

◀️ مقاومت جوشکاری: نیروی شکسته بیش از ۱۱۶۶N.

◀️ لوازم جانبی: خم، بالابرها، اتصالات T، گیرنده‌ها، گیره‌ها، نگهدارنده، تاج، پایه.

خرید سینی کابل

سینی کابل گالوانیزه فابریک (سرد)

یکی از معمول‌ترین انواع سینی‌کابل، سینی کابل گالوانیزه فابریک می‌باشد. از این سینی برای محافظت از سیم‌ها و کابل‌ها استفاده می‌شود. سینی‌های گالوانیزه همانطور که از نامشان پیداست از ورق‌های گالوانیزه یا استیل تولید و به بازار عرضه می‌شوند. سینی کابل اغلب از جنس گالوانیزه است ولی از آهن یا استیل رنگ‌شده و پلاستیک نیز ساخته می‌شود؛ البته سینی کابلی که از جنس گالوانیزه است به دو مدل عرضه می‌شود:

سینی کابل اغلب از جنس گالوانیزه است ولی از آهن یا استیل رنگ‌شده و پلاستیک نیز ساخته می‌شود؛ البته سینی کابلی که از جنس گالوانیزه است به دو مدل عرضه می‌شود:

⚫ سینی کابل گالوانیزه سرد که برای ساخت آن ورقه گالوانیزه اصلی و فابریک را برش می‌دهند و سپس سوراخ می‌کنند و ارائه می‌دهند.

⚫ از سینی‌های گالوانیزه فابریک عموما برای پارکینگ‌ها و سوله‌ها و یا مکان‌هایی که دارای سقف می‌باشند استفاده می‌شود.

سینی کابل آبکاری گرم

یکی دیگر از انواع سینی‌کابل، سینی کابل گالوانیزه آبکاری گرم می‌باشد. این سینی به صورت ضد زنگ ساخته شده است. به همین دلیل می‌توان از آن برای مکان‌های مرطوب و دارای رطوبت استفاده کرد؛ همچنین این سینی گالوانیزه آبکاری گرم برای مناطق اسیدی نیز بسیار مناسب می‌باشد.

🟠 سینی کابل گالوانیزه گرم است که ورقه سیاه آن را برش می‌دهند وبعداز برش و سوراخکاری و خم کردن، آن را اسید شویی خواهند کرد. بعد از اسید شویی عملیات گالوانیزسیون را بر روی ورقه انجام می‌دهند تا بتوان آن را به بازار عرضه کرد.

🟠 سینی کابل‌های آبکاری شده گرم مزیتی چون ضدزنگ بودن و مناسب بودن در محیط‌های اسیدی و مرطوب را دارند.

🟠 سینی کابل‌های گرم در اندازه و نوع‌های متفاوتی تولید می‌شوند که باید به نسبت طول و ضخامت آن توجه داشت. مثلاً اگر طولان بین ۵۰ تا ۶۰ سانتی‌متر باشد، باید ضخامت ان ۵/۱ تا ۲ میلی‌متر باشد.

سینی کابل رنگی پودری استاتیک

یکی از بهترین و به روزترین انواع سینی‌کابل، سینی‌کابل رنگی پودری می‌باشد. این سینی‌کابل دارای پوشش بسیار زیاد با غلظت زیاد می‌باشد. این سینی‌کابل می‌تواند در برابر رطوبت از خود مقاومت نشان دهد. این سینی همچنین در برابر اشعه‌های خورشید (UV) نیز مقاوم می‌باشد. سینی کابل رنگی پودری استاتیک به دلیل مقاومت بالا در برابر رطوبت و اشعه‌ها و حرارت در مکان‌های باز بسیار پرکاربرد است و علاوه بر این‌ها به سبب متنوع بودن رنگ‌هایشان، باعث زیبایی مکان موردنظر می‌شوند.

سینی کابل با ورقه مشبک

سینی کابل با ورقه مشبک یکی دیگر از محصولات از مجموعه سینی کابل‌ها است، که به شکل توری طراحی‌شده و به نوبه‌ی خود کاربرد زیادی نیز دارد؛ مانند استفاده برای سقف یا دیوارهای کاذب ساختمان‌ها، فروشگاه‌ها و هتل‌ها، بیمارستان‌ها و منازل و… جنس این سینی کابل‌ها اکثراً از فولاد گالوانیزه است که می‌تواند به‌صورت گرم یا سرد ارائه شود. سینی‌های مشبک شباهت زیادی با سینی‌های توری دارند با این تفاوت که استفاده از سینی‌های توری نسبت به سینی‌های مشبک کمتر است.

سینی‌های مشبک بسته به نیاز مصرف‌کننده طول وعرض وضخامت متفاوتی دارند. سینی‌های مشبک از ضخامت ۱ تا ۵/۱ هستند و عرض این سینی کابل‌ها ۱۰۰ تا ۶۰۰ میلی‌متر است؛ البته برای هر اندازه‌ای یک سری کامل فیتینگ‌ها و متعلقات و سینی نگهدارنده ساخته می‌شود. نکته مهمی که در مورد سینی‌های مشبک وجود دارد این است که به خاطر شیارها و پانچ شدگی‌ها تهویه هوا به‌صورت طبیعی و خودکار انجام گرفته و علاوه بر تهویه به خاطر ساختار زیبا باعث لذت‌بخش شدن مکان می‌شود.

به دلیل اینکه کابل‌ها و سیم‌های کوچک و نازک از این سینی کابل‌ها خارج نمی‌شوند، درسیم کشی‌های ساختمانی به‌هم‌ریختگی ایجاد نمی‌کنند و چون در برابر خوردگی‌ها مقاوم هستند، در محل‌های مختلف می‌توان از آنان استفاده کرد، البته این خصوصیت به خاطر نوع مواد آلیاژ ان‌ها است. مواد آلیاژی ان‌ها عبارت‌اند از آلومینیوم، فولاد با کربن پایین و… . این سینی‌ها دیگر محبوبیتی که دارند این است که قدرت نگهداری بیشتری نسبت به سینی‌های دیگر دارند و چون جنس این سینی‌ها مانند بقیه سینی‌ها است، طول عمر یکسانی دارند. برای اتصال سینی‌ها به سقف یا دیوارها نیاز به اتصالاتی داریم که برای این سینی‌های مشبک، بهترین گزینه‌ها در اتصالات چهارراهی سینی کابل، سه‌راهی سینی کابل و درپوش‌های سینی کابل هستند. یکی از انواع سینی‌کابل، سینی‌کابل با ورقه مشبک می‌باشد. این سینی از ورق‌های گالوانیزه ساخته می‌شوند که می‌تواند ضخامت‌های متفاوتی مانند ۱.۲۵/۱.۵/۱ داشته باشد.

سینی کابل ستون فقراتی

یکی دیگر از انواع سینی‌کابل، سینی کابل ستون فقراتی می‌باشد که بسیار سبک وزن است. این سینی دارای مزیت‌های فراوانی می‌باشد. از جمله مزیت‌ها می‌توان به نداشتن لبه‌های سخت و تیز، داشتن سیستم تهویه، مقاومت بالا اشاره کرد. این سینی‌کابل از اطراف باز می‌باشد به همین سبب دارای سیستم تهویه می‌باشد. همچنین با داشتن لوازم جانبی نصب آن‌ها راحت است. جنس این سینی‌ها از آلومینیوم می‌باشد.

سینی کابل‌های ستون فقراتی همان‌طور که از نام آن‌ها پیدا است شکلی مانند ستون فقرات دارند. این سینی کابل‌ها نیز مزیت بسیاری دارند که عبارت‌اند از:

♦️ سیستم تهویه مناسب به دلیل باز بودن اطراف سینی کابل ستون فقراتی

♦️ سبک وزن بودن سینی کابل

♦️ مقاوم در برابر خوردگی

♦️ ساخت‌وساز آلومینیوم

♦️ بدون لبه‌های تیز و سخت

♦️ گزینه‌های لوازم جانبی برای نصب کامل و بدون اتصالات سینی کابل

♦️ رنگی بودن در انت‌ها برای

♦️ برچسب زدن

♦️ بدون داشتن لبه‌های تیز

♦️ قابل‌اطمینان بودن ازلحاظ ایمنی

سینی کابل بسکت

یکی از کاربردی‌ترین انواع سینی‌کابل، سینی کابل بسکت می‌باشد. این نوع از سینی‌کابل می‌تواند سیم‌های کوچکتر را از هم جدا کند. سینی‌کابل بسکت نیز مانند سینی کابل ستون فقراتی از اطراف باز می‌باشد و می‌تواند گرمای سیم‌ها و کابل‌ها را تهویه کند. سینی‌کابل بسکت از آلومینیوم ساخته می‌شود و بسیار مقاوم و سبک وزن می‌باشد. مقاومت این سینی‌ها بسیار بالا می‌باشد. سینی کابل‌های بست یکی دیگر از مجموعه سینی کابل‌ها هستند که به‌شدت موردتوجه قرارگرفته‌اند و با نام مدیریت سیم هم شناخته می‌شوند. این سینی کابل‌ها به دلیل تنوع و سبک بودن وزنشان باعث حل بعضی مشکلات شده و کاربردهای گسترده‌ای دارند.

سینی کابل‌های بسکت توانایی تغییر طول به اندازه دلخواه را دارند؛ همچنین به‌راحتی پیکربندی می‌شوند. سینی کابل‌های بسکت تشکیل‌شده از سیم‌های متقاطع مسطح شده‌ای هستند که به طور منحصربه فردی نیز در کنار هم قرارگرفته‌اند و به خاطر این ساختار ویژه می‌تواند به‌راحتی با انواع سطوح تطابق پیدا کند. اغلب سینی کابل‌ها جنسی از پایه فلز یا الیاژ فلز دارند و برای این‌که سبک باشند، از جنس آلومینیوم ساخته می‌شوند که علاوه بر سبکی، مقاومت بالایی را نیز دارد؛ البته جنس‌های آلومینیوم ضدزنگ هستند و دربرابر خوردگی‌ها مقاوم خواهند بود. البته بعد شناخت هر وسیله‌ای باید طرز صحیح استفاده و نصب آن را بلد باشیم که باعث ماندگاری بیشتر آن خواهد گردید. برای نصب سینی کابل‌ها روش‌های متفاوتی وجود دارد که ما به توضیح دو مورد مهم آنان می‌پردازیم.

نصب سینی کابل‌ها با استفاده از پایه دیواری (ساپورت سقفی)

در این روش باید اندازه سینی کابل با ساپورت دیواری یکسان و هم اندازه باشد. ابتدا پایه دیواری را با استفاده از رول‌ پلاکی به دیوار متصل می‌کنیم، سپس با پیچ و مهره سینی کابل موردنظر را به آن متصل می‌کنیم تاسینی کابل در جایگاه خود به‌طور محکم قرار گیرد. نکته مهم این است که این روش برای سینی کابل‌هایی است که از کنار دیوار یا بخش میانی مکان عبور می‌کنند.

نصب سینی کابل با استفاده سقفی (ساپورت دیواری)

ساپورت دیواری به شکل L است که به سقف متصل می شود و بعد سینی کابل موردنظر بر رو لبه خارجی آن قرار می‌گیرد. نکته مهم این است که این روش برای سینی کابل‌هایی است که از کنار دیوار یا بخش میانی مکان عبور می‌کنند.

اندازه رایج سینی کابل

معیار انتخاب سینی کابل

اتصالات سینی کابل

انواع اتصالات سینی کابل

سینی‌کابل ها دارای اتصالات مختلفی هستند و هر کدام دارای کارایی های متفاوت

اتصالات سینی‌کابل ها برای سهولت استفاده از خود سینی‌کابل ها مورد استفاده قرار میگیرند.

به صورت کلی ساختار  سینی‌کابل ها در مسیر های مستقیم است بنابراین برای استفاده از سینی‌کابل ها در مسیر های مختلف باید از اتصالات خاصی استفاده شود تا تغییر جهت به راحتی امکان پذیر باشد.

ز مهمترین مواردی که در انجام کار های مربوط به سینی‌کابل ها باید به آن توجه شود انتخاب سیستم نگه دارنده مطلوب است.

سیستم نگه دارنده باید از فرم ظاهری مناسب و استحکام لازم برخوردار باشد تا با گذشت زمان و افزایش تعداد سیم و کابل  ها و تغییرات شرایط محیطی باعث عوض شدن فرم سینی کابل و نگه دارنده آن نشود.

  • زانویی
  • ساپورت دیواری
  • ساپورت سقفی
  • سه راهی
  • مفصل 
  • ردیوسر (تبدیل سینی‌کابل)
  • براکت
  • درب

از پرکاربردترین اتصالات سینی‌کابل ها می توان به زانویی ها اشاره کرد.

در مسیر هایی که سینی‌کابل ها نیاز به تغییر مسیر به اندازه 90 و45 درجه دارند مورد استفاده قرار میگیرند. 

زانوی 90 درجه به دو مدل 90 درجه عمودی و 90 درجه افقی تقسیم می شود و خود زانویی 90 درجه عمودی به دو مدل  عمودی بیرونی و عمودی داخلی تقسیم می شود.

زانویی سینی کابل

ساپورت های دیواری سینی کابل

این اجزا وظیفه اتصال سینی‌کابل را به مکان هایی که دسترسی مناسب به سقف ندارند را بر عهده میگیرند و آنها را به دیوار های جانبی متصل می کنند.

اتصال سینی‌کابل و ساپورت ها بدون نیاز به پیچ و مهره بوده و به صورت کشویی متصل می شوند.

سه راهی سینی کابل

از این اجزا در زمان هایی که  نیاز است سینی‌کابل در سه مسیر امتداد یابد از سه راهی سینی‌کابل استفاده می‌شود و یا برای ادغام دو مسیر میتوان از سه راهی ها استفاده نمود. به دو نوع سه راهی عمودی و افقی تبدیل می شود.

مفصل سینی کابل

سینی‌کابل ها در ابهاد مختلفی تولید میشوند اما در مکان هایی که  طول زیادی دارند برای پوشش دهی باید از اتصال تعداد زیادی سینی‌کابل استفاده نمود که این سینی‌کابل ها به وسیله مفصل ها(رابط) بهم متصل می شوند.

ردیوسر سینی کابل

برای ارتباط دو سینی‌کابل و یا اتصال سینی‌کابل با سایزهای مختلف به یکدیگر، از ردیوسر(رابط) سینی‌کابل استفاده می‌شود . به عنوان مثال   ارتباط دهنده سینی‌کابل کف 20 cm  به سینی‌کابل کف 10cm  که یک سر رابط(رودیوسر) 20cm  و سر دیگر آن 10cm است.

براکت سینی کابل

براکت سینی‌کابل که وظیفه ی آنها حفاظت از کابل ها و سیم ها می باشد . این محافظ های کابل به دو صورت عمده تولید می شوند که می توان به محافظ های کابل فلزی و پی وی سی اشاره نمود.

درب سینی کابل

درب سینی‌کابل برای پوشش دهی در مقابل گرد و غبار, رطوبت, جوندگی کابل ها به وسیله حیوانات و در انتها برای زیبایی  سینی‌کابل های با سایز های متفاوت به کار برده می شود . به منظور جلوگیری از زنگ زدگی  از ورق گالوانیزه گرم تهیه می شوند و در دو نوع پانچ شده و بدون پانچ عرضه میگردد.

سینی آزمون

جوینت سینی کابل چیست؟

این ساختاری متشکل از دو عضو جانبی LONGITUDINAL است که توسط اعضای عرضی جداگانه‌ای به نام Rung متصل می‌شود. اعضای طولی C-Channel یا C Channel هستند که دنده اضافی آن روی چین کانال است. سیستم‌های پشتیبانی کابل در برابر اسیدها، نمک‌ها، مواد قلیایی و طیف گسترده‌ای از مواد شیمیایی و محیطی که دارای اثرات شدیدی بر روی فولاد گالوانیزه و آلومینیوم هستند مقاومت می‌کنند.

غیر رسانا و غیر مغناطیسی

از آنجا که نردبان و سینی‌کابل رسانا نیستند، نگرانی از انتقال برق به سیستم پشتیبانی از کابل‌های آسیب دیده وجود ندارد؛ علاوه بر این، برای جلوگیری از خوردگی الکترولیتی نیازی به شرایط پشتیبانی ویژه نیست. ویژگی‌های غیر رسانا و غیر مغناطیسی به معنای یک سیستم پشتیبانی ایمن‌تر است.

طراحی سینی‌کابل استاندارد

تمام اجزای سیستم پشتیبانی کابل با استفاده از سیستم‌های رزین بازدارنده آتش سوزی پلی استر ایزوفتالیک ساخته می‌شوند که امکان مطابقت با درجه VO UL94، درجه پخش شعله کمتر از ۲۵ برای ASTM E-84 و یک درجه خاموش شدن خود را تحت ASTM D۶۳۵ فراهم می‌کنند. برای یک محیط خوردگی تهاجمی‌تر، یک سیستم رزین استر وینیل برای سفارش در دسترس است، با خواص بازدارنده آتش برابر. سیستم‌های پشتیبانی کابل برای مطابقت با الزامات مشخصات NEMA FG1-1986 تحت سه طبقه‌بندی بار / دهانه طراحی شده اند.

 75کیلوگرم در متر با حداکثر دامنه3.5 میلی‌متر توصیه می‌شود.

 110  کیلوگرم در متر در حداکثر دامنه توصیه شده 6.0متر توصیه می‌شود.

150 کیلوگرم در متر در حداکثر دامنه توصیه شده 6.0 متر توصیه می‌شود.

روش های نصب سینی کابل

برای نصب می توان از دو روش بهره برد که هر کدام برای محیطی خاص مورد استفاده قرار می گیرند. روش اول نصب سینی‌کابل‌ها به وسیله ی پایه دیواری است که به ساپورت دیواری معروف است.

در این روش ساپورت دیواری که اندازه ای برابر با سینی‌کابل داشته باشد را انتخاب کرده و به وسیله ی رول پلاک آن را به دیوار وصل می کنیم.

سینی را بر روی ساپورت قرار داده و با استفاده از پیچ و مهره آن را به پایه وصل می کنیم. پیچ را تا حدی سفت می کنیم که سینی ثابت شود. معمولا در مواقعی که سینی ها از کنار دیوار عبور کنند این روش می تواند روش مناسبی باشد.

روش دیگری که برای نصب سینی کابل‌ها  وجود دارد روش نصب سینی با استفاده از آویز سقفی است که به ساپورت سقفی معروف است. در این روش ساپورت ها که به شکل L هستند با استفاده از رول پلاک به سقف وصل می شوند و سینی ها بر روی لبه ی خارجی آن قرار می گیرند.

برای ثابت شدن سینی بر روی ساپورت در این روش هم از پیچ و مهره استفاده می کنند. این روش برای زمانی مناسب است که سینی در بخش میانی محیط مورد نظر قرار گرفته باشد.

سیستم سینی کابل ممکن است تحت تأثیر انبساط حرارتی و انقباض قرار گیرد، که باید هنگام نصب به آن توجه شود.
برای تعیین تعداد صفحات انشعاب انبساط مورد نیاز، در مورد طول سینی های کابل مستقیم و اختلاف کل بین حداقل دمای زمستان و حداکثر تابستان تصمیم بگیرید.
برای عملکرد صحیح، صفحات اتصالی انبساطی به تنظیمات دقیق فاصله بین سینی ها نیاز دارند. پشتیبانی نزدیکترین نقطه میانی بین صفحات انشعاب انبساط باید لنگر بیاندازد

نکات مهم در نصب سینی‌‌‌‌‌ کابل‌

نصب سینی‌کابل‌ها در ظاهر موضوعی راحت به نظر می رسد اما باید گفت این کار در کنار سادگی دارای یک سری نکات مهم می باشد که در هنگام نصب باید به آن توجه کرد.

اولین نکته در رابطه با نصب سینی‌کابل‌ها این است که، کمترین مسافت بین پایه ها باید 40 سانتی متر باشد و برای نصب آن باید به تعداد سینی ها، سایز سینی ها، وزن کابل ها و تعداد کابل ها توجه کرد.

مسافت استانداردی که برای نصب پایه ها در هر دو روش وجود دارد، معمولا یک متر است ولی اگر سینی عرض کمی داشته باشد و وزن کابل ها هم کم باشد می توانیم مسافت ها را به یک و نیم متر افزایش دهیم.

جداکننده سینی کابل چیست؟

برای جلوگیری از تداخل الکترومغناطیسی ، در صورت امکان کابلهای برق و کابلهای داده باید در سینی های جداگانه کار کنند. در صورت عدم امکان تقسیم کننده ها باید برای ایجاد مانع EMI نصب شوند. EMI (تداخل الکترومغناطیسی) به اختلال در عملکرد دستگاه الکترونیکی هنگامی که در مجاورت یک میدان الکترومغناطیسی (میدانEM  ) در طیف فرکانس رادیویی(RF ( باشد که توسط دستگاه الکترونیکی دیگری ایجاد می شود، است. با اطمینان از اینکه همه تجهیزات الکترونیکی با سیستم زمین الکتریکی خوب کار می کنند می توان مشکلات EMI را به حداقل رساند. علاوه بر این ، سیمها و کابلهای متصل کننده لوازم جانبی در یک سیستم الکترونیکی یا رایانه ای باید در صورت امکان محافظت شوند تا انرژی RF ناخواسته از ورود و خروج جلوگیری کند.منابع مشترک EMI شامل کابلهای برق ، رادیوها ، موتورها ، روشنایی و تلفن های همراه است

روش ساپورتی در نصب سینی کابل‌ها

برای جلوگیری از تداخل الکترومغناطیسی ، در صورت امکان کابل‌های برق و کابل‌های داده باید در سینی‌های جداگانه کار کنند. در صورت عدم امکان تقسیم کننده‌ها باید برای ایجاد مانع EMI نصب شوند. EMI (تداخل الکترومغناطیسی) به اختلال در عملکرد دستگاه الکترونیکی هنگامی که در مجاورت یک میدان الکترومغناطیسی (میدانEM  ) در طیف فرکانس رادیویی(RF) باشد که توسط دستگاه الکترونیکی دیگری ایجاد می‌شود، است. با اطمینان از اینکه همه تجهیزات الکترونیکی با سیستم زمین الکتریکی خوب کار می‌کنند می‌توان مشکلات EMI را به حداقل رساند. علاوه بر این ، سیم‌ها و کابل‌های متصل کننده لوازم جانبی در یک سیستم الکترونیکی یا رایانه ای باید در صورت امکان محافظت شوند تا انرژی RF ناخواسته از ورود و خروج جلوگیری کند. منابع مشترک EMI شامل کابل‌های برق ، رادیوها ، موتورها ، روشنایی و تلفن‌های همراه است

روکش سینی کابل

معمولا کاورهای سینی‌کابل برای محافظت از نور خورشید، عناصر محیطی، آلودگی، آوار و سقوط اشیاء ارائه می‌شوند. کاورهای ارائه شده را می‌توان در محیط‌های داخلی و همچنین در فضای باز مورد استفاده قرار داد. 

روکش‌ها از آلومینیوم مقاوم در برابر خوردگی، فولاد گالوانیزه آسیاب، روکش گالوانیزه و فولاد ضد زنگ 304 یا 316 ساخته می‌شوند. اگرچه توصیه نمی‌شود ، اما در صورت درخواست می‌توان کاورها را از فولاد HDGAF تهیه کرد (هنگام غوطه وری ممکن است تحریف ایجاد شود). اکثر کاورها در طول استاندارد تقریبا 3متر و70سانتی متر تهیه می‌شوند و در صورت درخواست در یک مترو نیم و یا یک مترو هشتاد سانتی متر ارائه می‌شوند 

نحوه محاسبه سینی کابل

اندازه سینی‌کابل را برای برنامه کابل زیر محاسبه کنید. سینی‌کابل باید سوراخ شده و 20٪ ظرفیت خالی داشته باشد. فاصله بین هر کابل 10 میلی متر است. کابل‌ها در یک لایه در سینی‌کابل قرار می‌گیرند.
 (1) عدد کابل XLPE 3.5Cx300 Sq.mm با قطر بیرونی 59.7 میلی متر و وزن 5.9 کیلوگرم / متر
 (2) عدد کابل 3.5Cx400 Sq.mm XLPE با قطر بیرونی 68.6 میلی‌متر و وزن 6.1 کیلوگرم در متر
 (3) عدد کابل 3.5Cx25 Sq.mm XLPE با قطر بیرونی 25 میلی‌متر و وزن 0.5 کیلوگرم در متر

قطر خارجی کل ورودی کابل به سینی کابل

قطر 300Sq.mm کابل = هیچ کابل X قطر خارجی هر کابل

قطر 300Sq.mm کابل = 2X59.7 = 119.4 میلی متر

قطر 400Sq.mm کابل = هیچ کابل X قطر خارجی هر کابل

قطر 400Sq.mm کابل = 2X68.6 = 137.2 میلی متر

قطر کابل 25Sq.mm = قطر بیرونی کابل X هر کابل وجود ندارد

قطر 25Sq.mm کابل = 3X28 = 84 میلی‌متر

قطر کل تمام کابل‌های گذاشته شده در سینی = (119.4 + 137.2 + 54) میلی‌متر

قطر کل تمام کابل‌های گذاشته شده در سینی = 340.6 میلی‌متر

وزن کل کابل های منتقل شده به سینی کابل

وزن 300Sq.mm کابل = هیچ کابل X وزن هر کابل

وزن 300Sq.mm کابل = 2X5.9 = 11.8 کیلوگرم در متر

وزن 400Sq.mm کابل = هیچ کابل X وزن هر کابل

وزن 400Sq.mm کابل = 2X6.1 = 12.2 کیلوگرم در متر

وزن 25Sq.mm کابل = هیچ کابل X وزن هر کابل

وزن 25Sq.mm کابل = 3X0.5 = 1.5 کیلوگرم در متر

وزن کل تمام کابلهای گذاشته شده در سینی = (11.8 + 12.2 + 1.5) کیلوگرم در متر

وزن کل تمام کابل‌های گذاشته شده در سینی = 25.5 کیلوگرم در متر

عرض سینی کابل

عرض کل کابل ها

عرض کل کابلها = (تعداد کل فاصله کابل X بین هر کابل) + قطر بیرونی کل کابل

عرض کل کابلها =  7*10 + 340.6

عرض کل کابل ها = 410.6 میلی متر

گرفتن 20٪ ظرفیت اضافی سینی‌کابل

عرض نهایی همه کابل ها = 1.2٪ X4106.6

عرض محاسبه شده تمام کابل ها = 493 میلی متر

مساحت کل کابل

مساحت کل کابل = عرض نهایی کابل ها X حداکثر کابل ارتفاع

مساحت کل کابل = 493 X 69.6 = 28167 مربع در متر مربع

گرفتن 20٪ ظرفیت اضافی سینی کابل

مساحت نهایی همه کابل ها = 1.2٪ X28167

محاسبه مساحت کل کابل = 33801 متر مربع در متر مربع

مثال:

با در نظر گرفتن یکبار اجرای سینی کابل با اندازه 300X100 میلی متر ، ظرفیت 120 کیلوگرم / متر

مساحت سینی کابل = عرض سینی کابل X ارتفاع سینی‌کابل

مساحت سینی‌کابل = 300X100 = 30000 متر مربع در متر مربع

بررسی عرض سینی‌کابل

عرض محاسبه شده سینی‌کابل طبق محاسبه = تعداد لایه کابل X تعداد سینی‌کابل اجرای عرض X کابل

عرض سینی‌کابل طبق محاسبه = 1X1X493 = 493 میلی متر

بررسی عمق سینی‌کابل

عمق واقعی سینی‌کابل = تعداد لایه حداکثر قطر کابل X کابل

عمق واقعی سینی کابل = 1X68.6 = 68.6 میلی متر

بررسی وزن سینی کابل

وزن واقعی کابل ها = 25.5 کیلوگرم در متر

نتیجه گیری

عرض سینی کابل محاسبه شده (493 میلی متر)> عرض سینی کابل واقعی (300 میلی متر) = انتخاب معیوب

عمق محاسبه شده سینی کابل (68.6 میلی متر) <عمق واقعی سینی کابل (100 میلی متر) = K

وزن محاسبه شده تمام کابل ها (25.5 کیلوگرم در تن) <وزن واقعی سینی کابل (125.5 کیلوگرم در تن) = K

به دلیل کوچک بودن عرض سینی کابل ، برای انتخاب سینی کابل با اندازه بالاتر لازم است.

مثال 2 محاسبه سینی کابل 

با در نظر گرفتن یکبار اجرای سینی کابل با اندازه 600X100 میلی متر ، ظرفیت 120 کیلوگرم / متر

مساحت سینی کابل = عرض سینی کابل X ارتفاع سینی کابل

مساحت سینی کابل = 600X100 = 60000 مربع در متر مربع

بررسی عرض سینی کابل

عرض سینی کابل طبق محاسبه = تعداد لایه کابل X خیر سینی کابل X عرض کابل ها را اجرا کنید

عرض سینی کابل طبق محاسبه = 1X1X493 = 493 میلی متر

بررسی عمق سینی کابل

عمق واقعی سینی کابل = تعداد لایه حداکثر قطر کابل X کابل

عمق واقعی سینی کابل = 1X68.6 = 68.6 میلی متر

بررسی وزن سینی کابل

وزن واقعی کابل ها = 25.5 کیلوگرم در متر

نتیجه

عرض سینی کابل محاسبه شده (493 میلی متر) <عرض سینی کابل واقعی (600 میلی متر) = K

عمق محاسبه شده سینی کابل (68.6 میلی متر) <عمق واقعی سینی کابل (100 میلی متر) = K

وزن محاسبه شده تمام کابل ها (25.5 کیلوگرم در تن) <وزن واقعی سینی کابل (125.5 کیلوگرم در تن) = K

عرض سینی کابل باقی مانده = 100٪ – (عرض سینی کابل محاسبه شده / عرض سینی کابل واقعی)

عرض سینی کابل باقی مانده مساحت = 100 – – (493/600) = = 9

سینی کابل باقی مانده = 100٪ – (محاسبه شده سینی کابل / منطقه سینی کابل واقعی)

سینی کابل باقیمانده = 100٪ – (33801/60000) = 7٪

انتخاب سینی کابل 600X100 O.K است

در پایان محاسبات

اندازه سینی کابل = 600X100 میلی متر

نوع سینی کابل = سوراخ شده

بدون سینی کابل اجرا = 1No

هیچ لایه ای از کابل ها در سینی کابل = 1 لایه

عرض سینی کابل باقی مانده مساحت = 17.9٪

سینی کابل باقی مانده = 43.7٪

مزایای استفاده از سینی کابل

افزونه "فرم تماس 7" نصب یا فعال نشده است